PETER KIELLAND: ”HR. GRIS”

PETER KIELLAND: ”HR. GRIS”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Peter Kiellands ordløse tegneserie Hr. Gris er mareridtsagtige og absurde fortællinger, der handler om alt det store: om døden, livet og kærligheden. Og så er det en både sjov og tankevækkende bog.

Hr. Gris er en gris. Men han er også et menneske. I hvert fald handler den garvede og respekterede tegneseriekunstner Peter Kiellands pantomimetegneserie om at være menneske. Den sjove og cartoony hovedperson ligner ellers noget, der hører til i en typisk børneserie men angstens sved springer frem på panden når grisen står overfor umulige valg og uoverskuelige udfordringer. Med en stærk grafisk følsomhed og en karakteristisk streg konfronterer Peter Kielland sin hovedperson med tvivl, sorg, fortvivlelse – men også med kærligheden – i en række mystiske og foruroligende historier. Temaerne er grundlæggende og eksistentielle men i Hr. Gris bliver det aldrig stift eller kunstlet.

Omslagets skrigende lyserøde står i skærende kontrast til gråtonetegningerne i Hr. Gris. Og netop kontrasterne er et af Peter Kielland vigtigste virkemidler. Han formår at balancere det bizarre med det almene, det uhyggelige med det morsomme og Hr. Gris vidner om hans store evner som en eksperimenterende tegneserieskaber, der er helt sin egen.

128 sider, Aben maler

_MG_8089

Luk menu