PAUL POPE: ”BATTLING BOY”

PAUL POPE: ”BATTLING BOY”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Paul Pope er en af den moderne amerikanske tegneseries helt store enspændere. Og hans længe ventede børne-/ungdomstegneserie ”Battling Boy” er fremragende og superbt tegnet oplevelse.

Vi er i den monsterplagede by Arcopolis, hvor videnskabssuperhelten Haggard West netop er blevet nedlagt af grimrianen Sadisto, men SAMTIDIG, i en voldsom og nærmest surrealistisk gudeparallelverden, står en tolvårig gudesøn for at skulle træde ind i voksen-gudelivet, og kastes derfor gennem en vibrerende, interstellar port ned til Arcopolis, medbringende 12 über-funky t-shirts, som alle tilfører særlige dyrekræfter.

Med det samme er der store forventninger til drengen, som helst skal tilintetgøre monstrene og uhyreterroristerne, så børn og voksne og borgmester igen kan leve sikkert. Og det er ikke nemt, når man ikke er så skide mægtig, som alle går og tror.

Paul Popes spændstige og elektriske penseludtryk kan genkendes på lang afstand, og ”Battling Boy” er et af tidens absolut bedste, mest veloplagte, mest moderne og mest originale bud på en tidssvarende børnetegneserie for de større børn. Og bare rolig: også for de voksne!

De 200 superbt tegnede sider er hurtigt læst, og man kan næsten ikke holde ud at tænke på, at anden og afsluttende del først udkommer om et år. Men, hvis toeren er ligeså god som etteren, er den ventetiden værd.

200 sider, First:Second

 

Luk menu