ØYVIND TORSETER: ”MULEDRENGEN”

ØYVIND TORSETER: ”MULEDRENGEN”

Nomineret i kategorien: Bedste børne/ungdomsserie

Muledrengen er et klassisk norsk eventyr genfortalt med sprudlende visuelt overskud af mesterillustrator Øyvind Torseter.

Slutningen er helt igennem forudsigelig, men vejen dertil er hele billetprisen værd, når Torseter genfortæller det Klods Hans-agtige eventyr om den undselige Muledreng, der må redde alle sine ældre søskende fra en fæl trold.

En del af herlighedsværdien kan tilskrives skaberens skæve modernisering af fortællingen, især det uhøjtidelige hverdagssprog og de finurlige deus ex machina-løsninger, vores hovedperson finder frem fra sin rygsæk undervejs. Men først og fremmest er Muledrengen illustreret helt vidunderligt.

I en streg, der minder lidt om en Lewis Trondheims eller en Joann Sfars, fremmaner Torseter med blyant og fineliner et detaljemættet univers, som er helt hans eget. Forgrunds- og baggrundselementer tegnes og vandfarvelægges på forskellige ark papir og sættes så sammen til færdige billeder med et skævt, collageagtigt præg. Grove, geometriske skraveringer gør opmærksom på sig selv som tegn på papir, mens en minimalistisk palette med mange subtile nuancer af grå og lysebrun holder sammen på løjerne.

Muledrengen er en visuelt fængende hybrid af tegneserie og billedbog, forløst med stort overskud.

120 sider, Høst og Søn

Luk menu