NILAS RØPKE DRIESSEN: ”ÜBERMENSCH”

NILAS RØPKE DRIESSEN: ”ÜBERMENSCH”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Tag med på rejse over skyskrabernes tage med en deprimeret tysk superhelt! Übermensch er en sjov og underfundig tumblr-webcomic

Nilas Røpke Driessens webserie handler om den tyske superhelt, som Übermensch og hans kamp mod forbrydere i byen Schlechtstadt. Tegneren bag er Nilas Røpke Driessen, der studerer på Animation Workshop Viborg. På seriens første opslag, der er postet i september 2015, møder vi den gulklædte, muskuløse men også lettere infantile (anti)helt, der på klassisk Batman-vis står og skuer ud over storbyens tage fra toppen af et højhus iført en kappe.

På umiskendelig tysker-engelsk filosoferer superhelten over sit vanskelige livskald: ”Wat kann one mann do in a lorst ziti leik Schlechtstadt?”. Svaret kender han selv: ”He kann keep fihtin!!”. Over de næste mange sider svinger Übermensch sig rundt på husmurene i et urbant pastellilla og blegtgule storbyunivsers, mens han fremsiger klichéfyldte ordsprog om livet, der dog altid ender med at have en overraskende pessimistisk slutning. Meget tegner til, at vores hovedperson er både halvdeprimeret og i akut behov for nærhed til andre mennesker. Tingene tager imidlertid en drejning da den franske superheltinde Mme Méchant træder ind i billedet med sin trikolorefarvede trikot og en ukuelig optimisme.

thegermansuperhero.tumblr.com

Luk menu