NIELS ROLAND: ”MULD OG MILLE BIND 1: LOTUSDAMMENS VOGTER”

NIELS ROLAND: ”MULD OG MILLE BIND 1: LOTUSDAMMENS VOGTER”

Nomineret i kategorien:
Bedste børne-/ungdomstegneserie

Niels Rolands ”Lotusdammens vogter” er en fin og forunderlig fortælling om den unge miljøforkæmper og dyreven Mille og hendes grævling.

Da grævlingen Muld bliver jaget væk fra sin familie af nogle slemme ræve og mangler et sted at bo, tager Mille ham naturligvis til sig. Mille har nu fået en fræk makker i sit miljøarbejde – og så kan han oven i købet tale.

De arbejdstravle forældre er fraværende i historien, og læseren får derfor et indblik i Milles egen verden uden nogle autoritativ vokseninstans. Historiens konflikt opstår, da der pludselig skal bygges et stort butikscenter, der hvor der hidtil har været skov, og Mille kaster sig sammen med sin grævling ind i kampen for skovens bevarelse. Der viser sig dog hurtigt at være andre og mørkere kræfter på spil – blandt andet borgmesterens spinddoktor, Hr. Pokus.

Roland har med sin bløde og sprællevende streg begået en hyggelig og underholdende historie. ”Muld og Mille” er en tegneserie af den klassiske skuffe, og man vil være i rigtigt godt selskab, hvis man har en forkærlighed for klassiske fransk-belgiske børnetegneserier og krøniker fra Andeby. Dog er Roland også helt sin egen, og hans sider er fulde af liv og ganske opfindsomme sideopbygninger.

48 sider, Calibat

 

Luk menu