VINDER af bedste danske nettegneserie: “Mum” af Nilas Røpke Driessen

VINDER af bedste danske nettegneserie: “Mum” af Nilas Røpke Driessen
Bedste nettegneserie

 

Juryens motivation:

Mor er den bedste i verden. Det ved alle, men den mor vi møder i Nilas tegneserie, frisk fra cyberspace, er alt andet end “moderlig”. I en stram, enkel, men ikke simpel stil fortæller Nilas R. Driessen en opbyggelig lille fabel om hvordan man IKKE skal opdrage sine børn. Så tillykke med Pingprisen og så er det bare med at komme i gang med næste værk. DET SIGER MOR!!!

 

Tigermødre på stoffer træner deres børn til kamp. “Mum” lyder som et underholdende freakshow, men er mere end det.

Louise er del af en bande mødre, der træner deres fire-fem årige børn til at kæmpe i boksekampe for ultraletvægtere. Hun er også en arrogant og selvcentreret stofmisbruger.

Det lyder som et oplæg til harsk satire over en bestemt type tigermor, men Nilas Røpke Driessens sorthumoristiske afgangsprojekt fra Grafisk Fortælling i Viborg er mere end det. Først og fremmest er ”Mum” et uortodokst forældreportræt, der sætter virkeligheden helt op på spidsen.

Som forælder kan man ikke kun favne og rumme, man skal også skubbe ungerne ud i verden. Og deres succés derude kan aldrig helt undgå at føles som en refleksion af ens egne evner. Louise er et ekstremt, men i sidste ende genkendeligt vrangbillede på en udfordrende side af forældrerollen, og derfor er ”Mum” lige så uafrystelig, som den er sær.

www.graphic-storytelling.com/mum

Luk menu