MORTEN VOIGT

MORTEN VOIGT

Nomineret i kategorien: Årets journalistiske tegner

Morten Voigt giver sin politiske satire et grafisk format, hvis klarhed formår at åbne til så mange motivlag, at han ikke har brug for ord.

Morten Voigt har taget en stor grafisk tradition med ind på bladtegningens gebet, hvor hans farveflader fornemmes som dengang, hvor søndagsaviserne bragte helsider, der blev til over flere trykgange. Men det er kun begyndelsen. Morten Voigts farveflader står på samme tid skåret i papiret, mens fladen aldrig er solid. Han lader farven bryde, som havde avispapir suget noget af farven. Den enkelte farveflade viser sig dertil at være brudt op af yderligere motivelementer.

Hvis det er en beskrivelse med mange “igen” og “på samme tid”, fortæller den om, hvor intrikat Morten Voigt arbejder. Han formår at gøre sin politiske satire til et grafisk udtryk, hvis pointe står med en skærende klarhed, der ved nærmere eftersyn viser sig at åbne til flere motivlag til problemstillingens nuancering. Uden behov for ord. Og det kan alt sammen opleves i Kristeligt Dagblad.

Luk menu