MORTEN DÜRR/LARS GABEL: ”VAND TIL BLOD”

MORTEN DÜRR/LARS GABEL: ”VAND TIL BLOD”

Nomineret i kategorien: Bedste danske debut

14-årige Lea er Guds udvalgte. Det siger hendes far i hvert fald. Hver dag læser hun og hendes bror Biblen, passer får og ordner pligter i huset. Et liv på høje, græsbeklædte klippeskrænter, kun afbrudt af overraskende normale skoledage.

Lars Gabel og Morten Dürr er begge prisvindere indenfor deres respektive felt, hhv. som illustrator og forfatter. Dürr har især udgivet børne- og ungdomsbøger, der tackler en bred vifte af det moderne livs relevante (og sommetider letantændelige) emner, mens Gabels illustrationer spænder over hele spektret fra eventyr til zombiegru.

Dürr har godt styr på sit sprog og sin pacing. Han er en effektiv historiefortæller, og man fornemmer, at han har stor erfaring med det yngre publikum og forholdsvist enkle beskrivelser. Gabel styrer sine virkemidler med rolig hånd og fører læseren gennem fortællingen med masser af overskud. Han komponerer hver side med en flot, sikker streg; udtryksfulde kompositioner og velovervejet kontrol over skyggelægning og fokuspunkter.

“Vand til blod” er helt sin egen; en ungdoms-dommedagsbog, der vil ramme lige i plet hos den rigtige teenager.

249 sider, Carlsen

Luk menu