“Mira” af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi

“Mira” af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi

VINDER i kategorien:
Bedste børne-/ungdomstegneserie

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Bregnhøis karakteristiske tegninger understreger det vidunderlige ved barndommen, men har samtidig respekt for den gennemgang som puberteten er. Historien er krydret med små aktiviteter som opskrifter og guides til at tegne Mira.

Mira er en ung pige som er lige på vippen til at blive teenager. Hun elsker at lege, men burde hun ikke være forelsket i din bedste ven Louis? Hun drømmer om at blive blogger, men hvordan starter man egentlig på det? De, og mange andre spørgsmål fylder hos Mira, hovedpersonen i kæresteparret Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøis samarbejde.

Det er en fortælling i øjenhøjde med de dilemmaer som tweenpiger står i hver dag, både de små dilemmaer som hvilket farve halstørklæde der er mest moderne, men også de sværere eksistentielle spørgsmål som, kan en far elske en datter, han aldrig har mødt. Derudover indeholder bogen en hjertevarm humor og en masse genkendelige situationer, selv for generationer som ikke er vokset op med Snapchat og Instagram-likes, hvilket gør bogen relevant både for målgruppen og for dem, som er nysgerrige på at forstå deres teenagere lidt bedre.

99 sider, Gyldendal