VINDER af bedste børne-/ungdomstegneserie: “Mira” af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi

VINDER af bedste børne-/ungdomstegneserie: “Mira” af Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi
Bedste børne-/ungdomstegneserie

 

Juryens motivation:

”Mira” skildrer på en rigtig fin måde det svære ved at være næsten-teenager. Gennem Miras øjne oplever man problemer i pigeliv som var man der selv: konflikter mellem venner, spørgsmålet om man er gammel nok til at have en kæreste, og den pinlige mors skiftende kærester.  

Det er en tegneserie for de halvstore børn, der fylder et hul, der længe har været i tegneserieverdenen for aldersgruppen. Og de voksne kan sagtens læse med – man griner hele vejen!

 

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Bregnhøis karakteristiske tegninger understreger det vidunderlige ved barndommen, men har samtidig respekt for den gennemgang som puberteten er. Historien er krydret med små aktiviteter som opskrifter og guides til at tegne Mira.

Mira er en ung pige som er lige på vippen til at blive teenager. Hun elsker at lege, men burde hun ikke være forelsket i din bedste ven Louis? Hun drømmer om at blive blogger, men hvordan starter man egentlig på det? De, og mange andre spørgsmål fylder hos Mira, hovedpersonen i kæresteparret Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøis samarbejde.

Det er en fortælling i øjenhøjde med de dilemmaer som tweenpiger står i hver dag, både de små dilemmaer som hvilket farve halstørklæde der er mest moderne, men også de sværere eksistentielle spørgsmål som, kan en far elske en datter, han aldrig har mødt. Derudover indeholder bogen en hjertevarm humor og en masse genkendelige situationer, selv for generationer som ikke er vokset op med Snapchat og Instagram-likes, hvilket gør bogen relevant både for målgruppen og for dem, som er nysgerrige på at forstå deres teenagere lidt bedre.

99 sider, Gyldendal

Luk menu