MIA MOTTELSON: INFORMATION

MIA MOTTELSON: INFORMATION

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Der er noget næsten barokt over Mia Mottelsons kødfulde, kurvede og ofte dramatiske tegninger, der vækker hverdagsmennesker og vilddyr til live på avisens sider

Mia Mottelsons ekspressive streg kan spidde det meste; pengegriske magthavere, den nye folkeskolereform, debatkultur på sociale medier og racisme i det danske samfund. Stilen er vild og dynamisk og ofte er tegningerne farvelagt med akvarel, der giver udtrykket et levende og organisk præg. Det er ikke idealmennesket, der står model her, men langlemmede originaler med dobbelthager, hængebryster, lange næser og smalle øjne.

Mia Mottels0n er uddannet illustrator og tegner derudover for satiremagasinet Spot. Gennemgående er der en særlig energi og kreativ legelyst i Mias arbejde, der gør at hendes tegninger på trods af den store spændvidde giver dem et umiskendeligt Mottelsonsk udtryk og en både menneskeligkærlig og kritisk ærlig kant. På overfladen kan det se sjusket ud, men det er på sin egen måde helt spot on, når Mia Mottelson sætter pennen til papiret.

Luk menu