METTE DREYER, POLITIKEN

METTE DREYER, POLITIKEN

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Politiken-tegneren Mette Dreyer er kendt for sin hurtige og skarpe streg. Hendes skitseagtige stil har fart på og uanset, hvilket emne hun behandler, gør hun det med originalitet og præcision.

Det ser simpelthen så let ud. Mette Dreyers tegninger har en næsten skødesløs lethed over sig, der kan få dem til at se lidt halvfærdige ud. Men kun ved første øjekast. For midt i det hurtige og umiddelbare er der også en uhyre præcision og en enormt veludviklet sans for den gode tegning, der klinger rent.

Imponerende er især hendes portrætter, der rammer så rent, at munden trækker mod et smil, uanset emnets kontekst. Under overskriften: ”Klip dit hår så kan du få dig et arbejde” ser vi tegningen af den frygtindgydende sociolog Henrik Dahl, majestætisk tilbagelænet i sin kontorstol, det foruroligende store hoved med brusende (langhåret) kobbermanke vendt udfordrende mod læseren. Under ham skrubber en ydmyg rengøringskone gulvet. Vi genkender ham, vi ved hvem han er, men gengivet i Mette Dreyers streg ved vi også, hvem han selv synes han er. Rent, skarpt og svidende.

Mette Dreyer tager i det hele taget stor afstand til det prætentiøse, som f.eks. i følgende citat hvor hun forklarer, at hun siden teenageårene har interesseret sig brændende for kunst: ”Jeg var dybt fascineret af Michelangelos underarme. Altså ikke hans egne underarme, men dem, han malede.”

 

Politiken

Luk menu