“Men er det sjovt” af Gitte Skov

Nomineret i kategorien: BEDSTE DANSKE DEBUT

En avistegner tager livtag med satirens væsen

Gitte Skov er en af Weekendavisens faste tegnere og tegneseriedebuterer med Men er det sjovt, der tager livtag med satirens væsen i dag. Serien startede som en instagram-tegneserie, men er nu blevet til en egentlig forlagsudgivelse.

Men er det sjovt handler om Giite Skovs alter ego, en midaldrende, kvindelig avistegner, der begynder at lægge tegninger på Instagram. Vi følger hendes indledende overvejelser om likes og følgere og almindelig usikkerhed og uformåen. Primært gennem den vedvarende dialog med hendes hund, den kæmpestore broholmer Frigg, der ikke blot kan tale, men også har en betydeligt bedre forståelse af sociale medier, det omkringliggende samfund og satirens rolle heri end tegneren selv. Skov kommer omkring en forbløffende stor del af de emner, der har optaget metamediebilledet de seneste år. Fra muhammedtegninger over heteronormativitet og generationskløfter til slibrige profilbilleders appel.

Gitte Skov er en af landets ypperligste satiretegnere, med en bedragerisk enkel og fra en overfladisk betragtning skødesløs streg. Men er det sjovt er opfindsom og tænksom og overlegent dygtigt tegnet.

104 sider, Cobolt

Luk menu