MATT FRACTION & DAVID AJA: ”HAWKEYE 1-2”

MATT FRACTION & DAVID AJA: ”HAWKEYE 1-2”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Superheltenes arbejdsmand kommer til hæder og ære i Matt Fractions populære serie, der er en af de mest originale superheltetitler derude.

Hvis superhelteteamet The Avengers var et band, ville Clint Barton være bassisten, ingen kan huske navnet på. Som bueskytte er manden, der kalder sig Hawkeye, en ren Robin Hood, og han er både stærk og adræt, men ved siden af muterede overmennesker som Hulk og Spider-Man eller guder som Thor ser han ikke ud af meget. Ikke overraskende, at Barton typisk har været en bifigur i superhelteforlaget Marvels spraglede univers.

Med serien, der bare hedder ”Hawkeye”, er det lykkes den feterede tegneserieforfatter Matt Fraction at gøre hovedpersonen til en ægte ”leading man” i én af tidens mest populære superhelteserier. Netop ved at tage afsæt i hans almindelighed. Fra seriens start etableres Bartons sårbarhed og dødelighed som et grundtræk ved helten Hawkeye, og hans dagligdags liv får lige så meget opmærksomhed som hans heroiske bedrifter. Spanske David Ajas prunkløse streg understreger virtuost fornemmelsen af uglamourøs realisme.

Hawkeyes status som andenrangs-figur betyder, at Matt Fraction kan tage chancer med sine fortællinger, som han ikke kunne have taget med Spider-Man eller Hulk. Så det gør han: ”Hawkeye” er spækket med vittig dialog, fjollede visuelle jokes og formalistiske eksperimenter. Resultatet er en ramasjangserie, der taler op til sine læsere, ikke ned, og én af de mest originale superheltetitler på markedet netop nu.

136 sider, Marvel.

Luk menu