MASASHI KISHIMOTO: “NARUTO”

MASASHI KISHIMOTO: “NARUTO”

Nomineret i kategorien:
Bedste børne/ungdomstegneserie

Masashi Kishimotos eventyrlig ninja-manga om drengen Naruto Uzumakis kamp for at blive ninjamester er højpotent action-fantasy.

Naruto er sammen med bl.a. “One Piece” en af tidens største manga-successer. Veloplagt tempo og eventyr kombineres med japansk rævefolklore og masser af ninjaslag er hovedattraktionen i sagaen om Narutos kamp op igennem ninja-hierakiet. En kamp, der ikke bliver mindre fascinerende af den omstændighed, at Naruto bærer rundt på den ni-halede rævedæmon Kyubi.

Den kriminelle ninjaliga Akatsuki er desværre på jagt efter jinchurikier, mennesker, som bærer rundt på flerhalede dæmoner, og de har allerede fået fat i de fleste, men endnu ikke Naruto.

Ligesom “One Piece”, der også er nomineret til Pingprisen 2012, er Naruto en føljeton, som skal læses fra bind 1, og Naruto ældes gradvist som fortællingen skrider frem; han var 12, da den startede, men handlingen er nu mindst fire år længere fremme.

Serien byder på et stort galleri af bipersoner, og giver sig undertiden også tid til at dvæle ved kærligheden – Naruto er i lang tid forelsket i pigen Sakura, og Hinata er forelsket i Naruto, som i øvrigt ikke er særligt boglig, han klarede sig dårligt i skolen. Serien holder niveauet, og der er ingen forlydender om snarlig afslutning.

’Naruto’ udkom med bind 44, 45 og 46 i 2011.

200 sider, Carlsen.

 

Luk menu