MAREN UTHAUG: ”MARENS BLOG”

MAREN UTHAUG: ”MARENS BLOG”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Maren Uthaug har med ”Marens Blog” beriget tegneserieverdenen med en utrolig vittig og forbavsende ærlig stemme.

Maren er kærester med ”Smukke Allan” og har tre piger og et gammelt hus på Frederiksberg. Men ”Marens blog” er langt fra en blog om hjemmebag og boligindretning. Marens alterego er en tændstikskvinde, der ofte trækker pistolen og skyder sin kat i vrede, og gemmer sin gamle opvask i en box of shame på kontoret, indtil de andre finder ud af, hvor klam hun er.  Hun kommer til at sige ”pik” til de nye naboer og forklarer umotiveret en Politiken-interviewer, at ”det var vist det år, jeg fik min første menstruation eller var det dét år, jeg fik finger?”

Genremæssigt afviger ”Marens Blog” en del fra traditionelle tegneserie, som vi for eksempel kender dem i seriehæfternes trykte form. Selv beskriver hun det som ”Tændstikmænd og tekst. Nogle gange også med pointer”.

Men netop den naive streg, som de minimalistiske tændstikmennesker er udført i giver de tegnede blogfortællinger en utrolig elskelig karakter. Kombinationen af tekststykkernes bizarre humor og de små variationer i tegningerne – hårtotterne der løfter sig op til et vredesudbrud og krøller sig sammen i fortvivlelsens stund – er en af de helt store styrker ved ”Marens Blog”

Maren Uthaug vandt i marts Politikens tegneseriekonkurrence med striben ”Ting, jeg gjorde”, der fra 15. april kan læses i avisens Kultursektion. Og så er hun også nomineret til en Pingpris for sin debutbog ”Ellers går det godt”.

marensblog.dk

Luk menu