MAREN UTHAUG: ”MARENS BLOG”

MAREN UTHAUG: ”MARENS BLOG”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Maren Uthaug har med sin utroligt populære ”Marens Blog” beriget tegneserieverdenen med en vittig og forbavsende ærlig stemme. Og så er det en rigtig fanfavorit.

Maren er kærester med ”Smukke Allan” og har tre piger og et gammelt hus på Frederiksberg. Men ”Marens blog” er langt fra en blog om hjemmebag og boligindretning. Marens alterego er en tændstikskvinde, der ofte trækker pistolen og skyder sin kat i vrede, gemmer sit gamle opvask i en box of shame på kontoret, indtil de andre finder ud af, hvor klam hun er, kommer til at sige ”pik” til de nye naboer og som umotiveret forklarer en Politiken-interviewer at ”det var vist det år, jeg fik min første menstruation eller var det dét år, jeg fik finger?”

Genremæssigt afviger ”Marens Blog” en del fra traditionelle tegneserie, som vi for eksempel kender dem i seriehæfternes trykte form. Selv beskriver hun det som ”Tændstikmænd og tekst. Nogle gange også med pointer”. Netop den naive streg, som de minimalistiske tændstikmennesker er udført i giver de tegnede blogfortællinger en utrolig elskelig karakter.

Kombinationen af tekststykkernes bizarre humor og de små variationer i tegningerne – hårtotterne der løfter sig op til et vredesudbrud og krøller sig sammen i fortvivlelsens stund – er en af de helt store styrker ved ”Marens Blog”. Og også en af grundene til at Maren Uthaug nu kan læses hver dag i Politiken med stribeserien ”Ting jeg gjorde” i samme stil som bloggen.

Maren Uthaug var også nomineret til Pingprisen 2013 for ”Marens Blog”.

marensblog.dk

 

Luk menu