MAIA FJORDMAND OG GITTE TANG JENSEN: ”B.I.B.L.E.”

MAIA FJORDMAND OG GITTE TANG JENSEN: ”B.I.B.L.E.”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Rollespillerne Maia Fjordmand og Gitte Tang Jensen store web-epos om krigeriske engle og oprørsk helvedesyngel er med sin selvstændige manga-inspiration et godt bud på hvordan moderne mainstream kan udfolde sig på nettet.

Ambitionsniveauet er svimlende, når Maia Fjordmand og Gitte Tang Jensen fra hver deres ende af Danmark – nå ja, Roskilde og Horsens – fortæller om krigeriske engle og oprørsk helvedesyngel i “B.I.B.L.E.”

Første side af det bibelinspirerede fantasy-epos blev uploadet 1. juni 2009, og lige siden har “Basic Instructions Before Leaving Earth” udfoldet sin episke fortælling én side ad gangen på www.biblecomic.net.

Serien er planlagt som en trilogi om himmel, helvede og de dødelige, og foreløbig har Fjordmand og Jensen afsluttet det første, godt hundrede sider lange kapitel. De er i fuld gang med andet kapitel af de i alt tre eller fire, der tilsammen vil udgøre “Rebound” – og dén er vel at mærke kun første del af den samlede “B.I.B.L.E.”-trilogi.

Med andre ord har makkerparret masser af sider foran sig, før værket er afsluttet, men konturerne af en meget omfattende fortælling står allerede tydeligt frem.

Jensens streg er klar og appellerende, lige dele manga og fransk mainstream, og sammen med Fjordmand har hun skabt et svimlende stort og detaljespækket fantasy-univers, lige til at sætte tænderne i. Med afsæt i en fælles lidenskab for rollespil leger duoen deres fortælling frem, altid med et godt øje til både karakterbårne konflikter og guddommelig storpolitik.

“B.I.B.L.E.” er kræs for tålmodige fantasy-læsere og en oplagt kandidat til Bedste danske nettegneserie.

biblecomic.net

 

Luk menu