JULIEN NEEL: ”LOU!” 1-3

JULIEN NEEL: ”LOU!” 1-3

Nomineret i kategorien:
Bedste børne/ungdomstegneserie

Lou er en pige på tolv med ben i næsen, som bor alene i en storby med sin verdensfjerne, evigt computerspillende singlemor. Verden omkring dem er befolket af bedsteveninder, kæledyr, romantisk tiltrækkende naboer og opslidende familiemedlemmer.

Alle bevæger de sig med årets gang gennem historien i et slentrende tempo, og det er små begivenheder, der finder sted undervejs. Lou går i skole, mor skriver på sin roman. De holder jul, de holder fødselsdag og de holder sommerferie, men det er ikke så kedeligt, som det lyder. Der er overraskelser undervejs.

Fra starten af første album melder seriens formel sig. De enkelte sider er afsluttede forløb – med punchline og det hele – men på den lange bane udgør de en sammenhængende historie, så det hele ikke bare fortaber sig i vitser.

Brudte ægteskaber, bedstemødre fra helvede og overnattende kærester har alle deres plads i historien, mens skolen, som jo ellers er den akse, alting drejer omkring i de år, er en fjern scene for begivenheder uden den store konsekvens. Handlingen foregår hjemme i gaden, hjemme i opgangen, hjemme i stuen. Hjemme blandt personerne, der befolker det sirligt konstruerede skuespil, som Lou!s verden er. Og det virkelighedstro er ikke savnet, når fiktionen klinger så rent som her.

Lou! tegner et helt igennem kærligt og loyalt portræt af en pige lige inden puberteten. Det er sjovt, det er afvæbnende og det er sødt uden at være vammelt.

56 sider, Carlsen.

Luk menu