LINE LISBERG REFSTRUP: “LINE LISBERG”

LINE LISBERG REFSTRUP: “LINE LISBERG”

Nomineret i kategorien: Bedste nettegneserie

Hverdagens poesi og fintfølende blyantstreger præger Line Refstrups nettegneserier, der både er præcist registrerende, underfundige og rørende.

Line Refstrup tegner den poetiske blog “Line Lisberg”, der ofte – men ikke altid – består af sort-hvide tegninger af hverdagslige situationer. Nogle gange helsidestegninger, andre gange fire-seks ruder på et papir. De er sjældent egentligt handlingsdrevne, men ofte knyttet sammen af en særlig atmosfære eller et tema. Det kan være tyste landskaber uden tekst, hvor blikket panorerer hen over en lille pige i en gyngestol på verandaen, en indhegnet gård, et par sutsko foran en kamin, en lille enmandsseng med læselampe og et fritidsdrivhus med åben dør, for til sidst at vende tilbage til den lille pige i gyngestolen.

Line Refstrups sælsomt fine og til tider pirrende gnidrede blyantstegninger af hverdagsminder har et vist slægtskab med en anden væsentlig blogtegner (og tidligere Pingvinder) Signe Parkins. Samtidig er Line Refstrups blog præget af en stor stilmæssig alsidighed og genremæssig eksperimentlyst, der gør den til helt sin egen og ikke mindst til et spændende bud på en moderne nettegneserie.

http://linerefstrup.blogspot.dk/

Luk menu