LARS HORNEMAN: "NÅR JEG IKKE ER TIL STEDE"

LARS HORNEMAN: "NÅR JEG IKKE ER TIL STEDE"

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Lars Horneman går helt nye veje med sit tegneserielangdigt Når jeg ikke er til stede, der meget personligt handler om barndom, kærlighed og ensomhed.

Der er lang vej fra Lars Hornemans humoristiske albumtegneserie Frida og til Når jeg ikke er til stede, som forfatteren selv kalder et tegneserielangdigt. En betegnelse, der må siges at høre til sjældenhederne. Men Lars Horneman lykkes i den grad med sit melankolske, intime og poetiske portræt af en ung mand og hans tanker.

Bogens farver er enkle men udtryksfulde og fulde af effekt. Nogle steder er, de lidt gnidrede men alligevel præcise, tegninger holdt i sort/hvid og brune farver. Andre steder er de gule, røde eller tungsindigt blå. Med to store billeder på hver side flyder Lars Hornemans tegneserielyrik let og elegant og river læseren med sig svævende over Københavns tage eller siddende ensom i en lille lejlighed.

Når jeg ikke er til stede er en underspillet og eftertænksom tegneserie, der foretrækker mangel på handling i stedet for tjubang, stilhed i stedet for larm. Lars Horneman tegner både med mådehold og ro og lader læseren træde ind i historien, følelserne, melankolien og ensomheden.


80 sider, Cobolt

Luk menu