LARS ANDERSEN, BERLINGSKE TIDENDE

LARS ANDERSEN, BERLINGSKE TIDENDE

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Lars Andersen slår sine folder på Berlingske, hvor hans tegninger med en god blanding af varm humor og spydighed stiller skarpt på stort og småt.

Lars Andersens figurer har store næser, og de enkle streger med den grove blyant er næsten udelukkende i sort/hvid. Han er altid kras, men aldrig ond – man har en følelse af, at han altid er på offerets side. Den lidt naive stil føles tilstræbt grim, men forsonende på grund af charmen og den humor, der ligger lige under overfladen. Med sin vildskab er han en mester i både at overdrive og underdrive.

Lars Andersen evner at finde den sjove pointe i selv den kedeligste tekst og overføre det til sin tegning. Og her mestrer han også pointen. Hans tegninger forener bladtegningens journalistiske element med en ren og underspillet komik – nogle af dem ligner nærmest vittighedstegninger. Samtidig er der altid en kritisk stemme til stede, der giver tegningerne skarphed.

Lars Andersen er udannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding og var forbi en række aviser inden han kom til Berlingske Tidende i 1998. Og i 1999 modtog han Danske Bladtegneres Cross Pris for sit arbejde – og nu er han så nomineret til Pingprisen.

 

Berlingske

Luk menu