KAROLINE STJERNFELT: ”I MORGEN BLIVER BEDRE (1. KONGEN)” 


KAROLINE STJERNFELT: ”I MORGEN BLIVER BEDRE (1. KONGEN)” 


Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Karoline Stjernfelts tindrende debut om et af danmarkshistoriens største trekantsdramaer begejstrer og benover. I morgen bliver bedre er en stilsikker og smuk tegneserie om magt, kærlighed og intriger.

Den kun 22-årige debutant Karoline Stjernfelt kaster sig med I morgen bliver bedre ud i et historisk drama om Kong Christian VII, hans dronning Caroline Mathilde og lægen Struensee, der både var kongens rådgiver og dronningens elsker. Christian er kun en kransekagefigur, der bliver manipuleret af sine nærmeste rådgivere. Caroline Mathilde må finde sig i en skyggetilværelse bag hoffets glitrende facade. Og den ambitiøse læge Johann Friedrich Struensee slider for at få tingene til at løbe. Ingen af dem er tilfredse og alle drømmer de om at i morgen bliver bedre.

Karoline Stjernfelt fortæller helt ubesværet og medrivende sin historie ved at lade side- og billedkompositionen skabe stemning, spænding og forløsning. Det giver fortællingen en fantastisk dynamik og flow og forhindrer, at hendes detaljerede tegneserie drukner i pudderparykker og balkjoler. I stedet er det en generøs, energisk og sprudlende tegneserie. I morgen bliver bedre, der er første bind i en planlagt trilogi, er en sjældent helstøbt og løfterig debut. Stilsikker og selvsikker.

Karoline Stjernfelt er også nomineret i kategorien Bedste danske debut

160 sider, Cobolt

_MG_8110

Luk menu