KAMAGURKA / HERR SEELE: "COWBOY HENK"

KAMAGURKA / HERR SEELE: "COWBOY HENK"

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Cowboy Henk er både kunstmaler, frisør, charmør, voldtægtsmand og tusind andre ting. Den belgiske antihelt i Kamagurka og Herr Seeles striberserie er en bizar og skide sjov tegneseriehelt.

Cowboy Henk er svær at placere med det samme. Makkerparret Kamagurka og Herr Seeles absurde serie er både sofistikeret og fuldstændig fladpandet. Der er referencer til Bauhaus-bevægelsen og til den surrealistiske maler Magritte i samme stribe som platte jokes med pik og patter.

Bogen består af en lang række enkeltsideshistorier – eller snarere gags og vitser – der med sine klare linjer og stærke farver godt kan forveksles med klassiske 1950’er-striber. Men midt i det kulørte og stramme udtryk udfolder der sig en mildest talt bizar verden, hvor alting kan lade sig gøre. Det er et grænseoverskridende frontalangreb på den gode smag – og så er det hylende morsomt.

Cowboy Henk-striberne balancerer let og overbevisende det meget dynamiske udtryk med en nærmest nostalgisk stivhed, der spejler traditionelle tegneseriestriber. Men det hele sovses ind i en farce-agtig surrealisme med kække nik mod overfortolkende lommepsykologi. Cowboy Henk er uhøjtidelig og selvsikker tegnseriekunst, der hele tiden prøver at forarge, underholde og fange læseren på det forkerte ben – og som lykkes, hver gang. Cowboy Henk er ikke som nogen andre.

Cowboy Henk er oversat af Naja Møllmann-Ibsen

120 sider, Forlæns

Luk menu