JULIEN NEEL: ”LOU 5: LASER-NINJA”

JULIEN NEEL: ”LOU 5: LASER-NINJA”

Nomineret i kategorien:
Bedste børne/ungdomsegneserie

Det første kys, husbrande og babyer er ingredienser i femte bind i franske Julien Neels populære serie om pigen Lou.

I femte bind i serien om Lou er vores tænksomme heltinde med de store øjne fyldt 14 år. Der er skruet helt op for dramaet allerede på tegneseriens første sider, hvor Lou og hendes mors hus pludselig står i flammer. Ud af det brændende hus når de akkurat at redde morens gamle dagbog, der skal vise sig at blive et spændende glughul ind til morens fortid for Lou. Hvordan var det egentlig at vokse op i Møgstrup? Og hvordan skete det, at hun blev gravid med Lou i en ung alder?

Mens moren har fundet sammen med naboen Rikard, og de to skal til at være forældre, står Lou selv midt i at skulle gøre sig sine egne ungdomserfaringer. Forholdet til Tobias blomstrer, de skal på skitur sammen, og måske er det snart på tide med det første kys? Laser-ninja veksler mellem dagbogssekvenser fra morens ungdom og Lous begivenhedsrige hverdag, hvor der både må deales med den nye husvildhed og den kommende storesøsterrolle.

Julien Neel præsenterer Lous tanker og liv med både humor og vid, og selvom mange af passagerne er decideret morsomme, er serien gennemsyret af en vilje til at tage disse tidlige ungdomsår og periodens bekymringer alvorligt.  Og så er Laser-ninja ikke mindst et rigtig fint portræt af et mor-datter-forhold, der giver fortællingen tyngde og gør den til en fængende og tankevækkende læseoplevelse.

Lou 5: Laser-ninja er oversat af Lisa Villeneuve

 
56 sider, Carlsen

 

 

 

Luk menu