JULIEN NEEL: ”LOU! 4: SOMMERFORELSKELSER”

JULIEN NEEL: ”LOU! 4: SOMMERFORELSKELSER”

Nomineret i kategorien:
Bedste børne-/ungdomstegneserie

”Lou!” er Carlsens suveræne tween-serie til piger i 8-13-års-alderen, der lapper hullet for en ellers hårdprøvet aldersgruppe.

Lou bor alene med sin mor og er ved at blive teenager, og i ”Sommerforelskelser” bliver vi delagtiggjort i hendes tanker om de nye udfordringer og oplevelser, det fører med sig – at stå fast på egne meninger og holdninger, at passe ind i forskellige venindekonstellationer og at have styr på alt det med tøj og udseende, blandt andet.

I bind 4 tager vi med Lou på sommerhustur med hendes tre bedste veninder Minna, Marie-Louise og Karina. Drenge er begyndt at blive et interessant emne i venindegruppen, så turen handler blandt andet om at skulle ud og møde fyre. De møder snart en gruppe drenge, og en af dem er tilfældigvis Tobias, Lous første flirt. Lou kunne faktisk godt tænke sig at være kærester, men har svært ved at indrømme sine følelser overfor både veninderne og Tobias selv. Pludselig er det en anden af veninderne, Tobias smiler sødt til og snart ruller jalousidramaet…

Stilen i ”Lou!” er som hovedpersonen selv både sød, kæk, og humoristisk. Julien Neels på en gang sikre og legende streg formår at skildre den tidlige ungdoms dramatik og følelser med en seriøsitet og interesse, der understreger, at de tidlige oplevelser med venskabskriser, forelskelse og jalousi kan være mindst lige så vægtige som i voksenlivet.

Lou! 4: Sommerforelskelser” er oversat af Lisa Villeneuve

56 sider, Carlsen

 

Luk menu