JOHN PORCELLINO: "UNDER STJERNERNE"

JOHN PORCELLINO: "UNDER STJERNERNE"

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Amerikanske John Porcellino har med Under stjernerne skabt en dybfølt og minimalistisk tegneserie om hverdagens melankoli og de små lykkestunder.

Under stjernerne handler om det kæmpestore og om det mikroskopisk lille, om det universelle og om det hverdagslige. John Porcellino finder meningen med liver i små hverdagsøjeblikke, som vi alle kender. Øjeblikke hvor verden fylder os med intens lykke eller dyb melankoli. Og ingen kan som Porcellino ramme denne hverdagsmagi ind så præcist og med så få virkemidler.

Stregen er skrabet og minimalistisk – rent grafisk kan det dårligt blive enklere. Alligevel er der et enormt udbytte i Under stjernerne. For bogens små fortællinger er utroligt vedkommende og deres diskrete stemninger breder sig let og elegant til læseren. Det er næsten helt zen-agtig læsning.

Den lille, stille bog er den første John Porcellino-udgivelse på dansk. Udvalget af fortællinger i Under stjernerne er hentet fra Porcellinos selvpublicerede seriehæfte King-Cat Comics og spænder over en periode på mere end 20 år. Her får danske læsere præsenteret et helt særligt tegneserietemperament, derhar den sjældne evne at kunne fortælle meget med lidt.

Under stjernerne er oversat af Steffen Rayburn-Maarup

104 sider, Damgaard

Luk menu