“Styrelsen” af Johan F. Krarup

“Styrelsen” af Johan F. Krarup

Nomineret i kategorien: Bedste danske tegneserie

Styrelsen er en stærkt underholdende fortælling om, hvordan ’manden på gulvet’ kan blive fanget i et selvforskyldt moralsk morads, der ikke vil slippe sit greb igen.

En bestikkelsessag fra Udlændingestyrelsen tilbage i 2004 danner det lille afsæt i virkeligheden, som Krarup har brug for til sin fabuleren over ’hvad-nu-hvis’. Hovedpersonen Frank Laursen arbejder i Udlændingestyrelsen på kontor med Peter, der viser sig at have en lidt for god kinesisk forbindelse. Som kviksand suger den ene handling efter den anden Frank ned i en moralsk sump, som det kun bliver vanskeligere at slippe ud af, som tiden går.

Det lyder jo umiddelbart som en alvorstung historie, men det mærkes tydeligt, at Johan F. Krarup har fødderne solidt plantet i satiretraditionen. En flok stereotype lønarbejdere i statens tjeneste er et oplagt mål, som han med stor præcision spidder på sin pen. Det bliver trods alt mere alvorligt, efterhånden som Styrelsen skrider frem, og Franks moralske kompas begynder at pege på de mulige konsekvenser af hans handlinger. Det går dog ikke ud over læselysten, der let holder sit tag hele vejen gennem værket.

224 sider, Cobolt

Luk menu