JOHAN F. KRARUP: ”CLIFFS MONOLOGER”

JOHAN F. KRARUP: ”CLIFFS MONOLOGER”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Johan F. Krarups ”Cliffs monologer” er et skævt, skægt og ikke mindst skarpt portræt af en egocentriske 68′er, der giver tvivlsom intimmassage og som ikke kan finde ud af forholdet til sin voksne søn.

Efter nogle års pause fra de lange tegneseriefortællinger er Johan F. Krarup atter tilbage med en ny fortælling: “Cliffs monologer”, et satirisk portræt af den selvfede og evigt enetalende titelfigur – og den skade, han forvolder på menneskene omkring sig.

”Cliffs monologer” handler om den selvudnævnte guru Cliff H. Kristensen, som lever af at dele ud af en livs(lomme-)filosofi sammensat af  kvantefysik og new age-tågesnak. Han er utåleligt selvcentreret og utålelig – ja, ligefrem ødelæggende – for sine omgivelser, men han lever i urokkelig overbevisning om sin egen fortræffelighed.

Johan F. Krarup udfolder sit tragikomiske portræt med stor indlevelse og humor. Og dét, kombineret med hans karakteristiske streg, gør ham til en af Danmarks mest begavede tegneseriehumorister, hvilket han tidligere har vist med bøger som Batman-parodien “For statens sikkerhed” og flettefortællingen “Mixed Double”.

40 sider, Fahrenheit

Luk menu