JIM WOODRING: ”MELLEM DYRENE”

JIM WOODRING: ”MELLEM DYRENE”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Jim Woodrings umælende hovedperson Frank får i ”Mellem dyrene” sin debut i et større værk – tegnet surrealisme i topklasse.

I ”Mellem dyrene” får den amerikanske serieskaber Jim Woodrings vanlige hovedperson, Frank, sin debut i et større værk – og det har en del konsekvenser for det sære, antropomorfiske dyr af ukendt art.

Efter en fatal kroket-ulykke mister Frank sit hus og sættes i gæld. Af bitter nødvendighed får han job på en sær fabrik, og efter en vanvittig flugt forlader Frank sin hjemverden; ”the Unifactor”.

Historierne om Frank foregår helt dernede i sindet, hvor man som civiliseret menneske har svært ved at holde sammen på sit eget jeg. Hvor fornuften og det dyriske kæmper en evig kamp. Frank er antropomorfisk, men da han aldrig taler eller bliver klogere, er det svært at vide, hvor menneskelig eller dyrisk, han i virkeligheden er. På væggen i fabrikken hænger en rorschach-test. Senere i historien forvandles Frank selv til noget, der minder om en sådan, og måske er det Woodring, der spørger os: Hvad ser du, når du kigger på Frank?

Så tak tegneserieguderne for, at de har givet os en unik stemme som Jim Woodring. Selvom – eller måske netop fordi – denne stemme formidler sine historier igennem billeder alene, sætter den sig fast i læserens bevidsthed som en velgørende parasit.

104 sider, Aben maler.

 

Luk menu