JILLIAN TAMAKI: ”SUPERMUTANT MAGIC ACADEMY”

JILLIAN TAMAKI: ”SUPERMUTANT MAGIC ACADEMY”

Nomineret i kategorien: Bedste børne/ungdomsserie

At gå på Supermutant Magic Academy lyder fancy, men det er præcist lige så nemt, svært, over- og undervældende som at være teenager på enhver anden high school.

Magi og overnaturlige evner er rammen om Jillian Tamakis nyeste udgivelse, men de er ikke i fokus, snarere tværtimod. Fokus er skolens elever, som lever deres liv én dag ad gangen og, som alle andre teenagere, prøver at regne ud, hvad meningen med det hele er. Det bliver sommetider højtragende filosofisk og sommetider så langt nede på jorden, at det næsten slår rødder. Og altid med en god portion selvironi.

Supermutant Magic Academy sætter fokus på mange af de ting, man ville forvente af en fortælling om teenagere: selvværd, seksualitet, identitet, forhold og fremtidsdrømme. Men den tager også fat i emner, der er mere specifikke for de strømninger, vi oplever i samfundet i dag. Ting som privilegier, angst og især hvordan vi bruger sprog.

Med sine muterede og tryllende teenagere er Supermutant Magic Academy mere end lidt absurd, men den tackler det indre liv på en fantastisk måde. Der er fremtidsangst, men ikke håbløshed. Der er menneskelighed på godt og ondt. Tamaki forstår simpelthen, hvad det vil sige at være teenager, magisk eller ej.

268 sider, Aben maler

Luk menu