JENS HAGE, BERLINGSKE TIDENDE

JENS HAGE, BERLINGSKE TIDENDE

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Jens Hage har en lang og flot karriere som bladtegner bag sig. Alligevel evner han stadig med sin direkte facon at skabe både polemik og debat.

Jens Hages satire er ofte mere direkte og grov, end mange har været vant til i den danske satiretradition. Det ser man gang på gang i tegnerens arbejde, der igennem flere år har stået på avissiderne i Berlingske – og det giver anledning til både ris og ros.

Faktisk så er Jens Hage en af de tegnere, der har skabt mest polemik det seneste år. Især i da han i anledning af den nye moske på Rovsingsgade i København tegnede moskeen som en armeret tank med missiler og larvefødder. Det affødte en voldsom debat og et kæmpelangt kommentarspor på Berlingskes hjemmeside, twitter og facebook. Det vidner om at Jens Hage  ikke kun fat i de nemme emner, men tør – ja, slet ikke kan lade være med – at spidde magten, uanset hvilken form den antager.

Jens Hage kan være en kontroversiel tegner, som ikke alle holder af. Men uanset om han går i kødet på hjemlige politikere eller international magtmennesker, er modet til satire altid til stede.

 

Berlingske.

Luk menu