JAN LÖÖF: ”SAMLEDE SERIER 2”

JAN LÖÖF: ”SAMLEDE SERIER 2”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Andet bind af Jan Lööfs samlede serier er en flot og fornøjelig udgivelse, der byder på en masse godter fra en af Skandinaviens allerstørste serieskabere.

71-årige Jan Lööf er en af Sveriges – og hele Skandinaviens – allerstørste tegneserietegnere. Gennem mere end 45 år har han lavet serier og børnebøger på stribe, og er ofte blevet sammenlignet med Tintin-tegneren Hergé.

Hovedattraktionen i ”Samlede serier 2” er uden tvivl serien om Jan Lööfs alterego, den bebrillede drengedetektiv, Felix. Vi følger ham i eventyr på fremmede planeter og i eksotiske ørkenlande, i kamp mod tyranner og diktatorer. Felix-historierne udfolder sig i et univers, der ganske vist ligner 1970′ernes Sverige, men hvor alting kan ske – og hvor alting også sker. Og uanset hvad der sker, håndterer Felix det totalt uimponeret og næsten altid med hænderne i lommen.

”Samlede serier 2” viser på fornemmeste vis spændvidden i Jan Lööfs serieunivers. Bogen byder på sjove og politiske historier i en gennemført indpakning – og altså andet end Felix. Vi støder f.eks. både på et livtag med den feministiske kritik Jan Lööf næsten altid er blevet udsat for i Sverige, på en morsom Tintin-pastiche og en venstreorienteret udskudsserie om folk på samfundets bund. Uanset hvad er det charmerende, morsomt og velfortalt. En sand klassiker!

”Jan Lööfs samlede serier 2” er oversat af Jens Peder Agger og Ida Elisabeth Hammerich.

208 sider, Cobolt

Luk menu