JAKOB MARTIN STRID: ”MIMBO JIMBO LAVER KUNST”

JAKOB MARTIN STRID: ”MIMBO JIMBO LAVER KUNST”

Nomineret i kategorien:
Bedste børne/ungdomstegneserie

Strids nyeste børnefortælling om den blå elefant Mimbo Jimbo forklarer abstrakt ekspressionisme, så selv de mindste kan være med.

Mimbo Jimbo, stålsat blå elefant, vil lave kunst. Til det skal han bruge masser af maling og et stort lærred. Tennisbolde, en golfvogn, en kanon, en lille bananskræl, et stort uheld og en masse af de andre jungledyr. Men så bliver det også rigtig flot.

Det er ”Mimbo Jimbo laver kunst”, Jakob Martin Strids tredje bog for de mindste om Mimbo Jimbo, også. Og som de to andre, og mange andre af Strids senere værker, bevæger den sig i feltet mellem billedbog og tegneserie.

De tiltagende uartige løjer leveres med uskyld og humor i Strids enkle, organiske streg, og farverne får (i bogstaveligste forstand) lov til at eksplodere ud over siderne. Der er glæde og galskab i fortællingen og mange af opslagene er så flotte, at de burde fylde hele vægge i børneværelserne.

Samtidig løber der et kunst- og menneskesyn gennem bogen, der kan give de voksne (op)læsere foder for tanke: man skal lege løs; give plads til uheld; og gøre sig umage.

Men bogen er for børnene: ”Igen! Igen!” råber de.

64 sider, Gyldendal.

 

 

Luk menu