JAIME HERNANDEZ: "THE LOVE BUNGLERS"

JAIME HERNANDEZ: "THE LOVE BUNGLERS"

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Jaime Hernandez er atter på banen med et personligt og stilsikkert portræt af sin heltinde Maggie og hendes liv. Det er en smertelig og rørende tegneserieoplevelse fra en sand mester.

Heltinden i The Love Bunglers er Maggie, en gammel kending fra Jaime Hernandez ’ Love and Rockets-serie, der har kørt siden starten af 80’erne. Maggies liv har været en serie af tab, frustration og knuste drømme, men i denne udgivelse lykkedes livet omsider. Lidt. Jaime Hernandez viser igen med sine personlige og ukunstlede portrætter, at han kan give liv og troværdighed til kvindelige tegneseriefigurer som meget få i branchen.

Centralt i fortællingen står kærlighedsforholdet mellem Maggie og hendes evigheds on/off-fyr Ray Dominquez. Flashbacks til Maggies kaotiske barndom spejler det desillusionerede midaldrende parforhold – det er de samme udtryk af resignation, skam, begær og usikkerhed, der glider over Maggies ansigt.

Værkets langsommelighed og Jaime Hernandez’ tendens til at dvæle kræver en opmærksom læser. Væbnet med en smule tålmodighed får man dog en stor læseroplevelse til gengæld.

Jaime Hernandez’ bog Speedy Ortiz dør vandt Pingprisen 2012 for ”Bedste internationale tegneserie på dansk” og var i 2014 nomineret i samme kategori med bogen Har du set mig?.

104 sider, Fantagraphics

Luk menu