JAIME HERNANDEZ: “SPEEDY ORTIZ DØR”

JAIME HERNANDEZ: “SPEEDY ORTIZ DØR”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Amerikanske Jaime Hernandez’ nyklassiker og hovedværk ”Speedy Ortiz dør” er endelig udkommet på dansk.

”Speedy Ortiz dør” samler alle den amerikanske serieskaber Jaime Hernandez’ Locas-historier (fra 1984-1989) om de to unge kvinder Maggie og Hopey, der bor i den fiktive bydel Hoppers, ikke ulig den hispanics-dominerede Los Angeles-forstad, Hernandez selv voksede op i.

Bogen følger som udgangspunkt det noget komplicerede kærlighedsforhold mellem de to unge kvinder, Maggie og Hopey. Magre Hopey er rendyrket både lesbisk og anti-establishment, og hendes strenge at spille på, ud over bassens fire i punkbandet, er begrænset til aggression og sarkasme. Runde Maggie er usikker på sig selv og sin seksualitet – trækker det lesbiske rock’n’roll-liv mere i hende end den sikre, men konventionelle havn mellem et par stærke mandearme med dertilhørende hus og børn?

Kendetegnende for Hernandez’ fortællestil er alle de involverede parter, fra Maggies dumme gås af en teenage-lillesøster over den selvoptagede latin lover til det lokumsbrætsbeskæggede brød fra det rivaliserende kvarter, fremstillet som virkelige mennesker med grunde til at gøre, som de gør, og tvivl om, hvorvidt det nu også er det rigtige – selv når klichéerne står i kø for at byde sig til. Den empati og autenticitet er gennemgående for alle historierne i samlingen, og det er dét, der gør dem så vedkommende. Det er dét, Hernandez gør så godt.

“Speedy Ortiz dør” er oversat af Steffen Rayburn-Maarup.

288 sider, Aben maler.

 

Luk menu