JACOB ØRSTED & SØREN G. MOSDAL: ”ROCKWORLD”

JACOB ØRSTED & SØREN G. MOSDAL: ”ROCKWORLD”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Rockworld spidder skarpt og satirisk den københavnske musikundergrund. Stregen fandenivoldsk og karikeret, personerne er elskelige på trods deres totale mangel på charme og manerer. Og vigtigst af alt: den er simpelthen sjov.

Hovedpersonen i de tre fortællinger er hipsteren Bjørn. Og sammen med – eller nok nærmere på grund af – vennerne Steen og Totte roder han sig ud i den ene pinlige og uoverskuelige situation efter den anden.

Alting går galt for Bjørn og vennerne i Søren Mosdal og Jacob Ørsteds undergrundstrilogi, der udkom på undergrundsforlagene Smittekilde og Anport mellem 2007 og 2012 og som oprindeligt – og meget undergrundsagtigt – var på engelsk. Nu foreligger en samlet udgave af de tre tidligere hæfter – RockworldNoizeworld og Boilworld – i en flot, men knapt så undergrundsagtig udgave.

Bogens sidste tegning forestiller en nøgen Anders And, der skider på en karrusel. Til gengæld prydes den næstsidste side af et citat af den store franske romanforfatter Honoré de Balzac. Og lige præcis dét er meget karakteristisk for Søren Mosdal og Jacob Ørsteds tegneserietrilogi.

Rockworld er både en enerverende omgang bræk og et charmerende, sarkastisk og (selv)udleverende portræt af et københavnsk miljø, der ellers ser ud til at tage sig selv rigeligt højtidligt.

124 sider, Fahrenheit

Luk menu