IDA FELICIA NOACK: ”RÆVHUL”

IDA FELICIA NOACK: ”RÆVHUL”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

I Ida Felicia Noacks skæve debut vover en eventyrlysten ræv pelsen og forlader sin fyr hjemme i sofaen for en romance med en spændende bad boy i industrihavnen.

Det er ikke nogen helt sædvanlig ménage à trois, der udspiller sig i debutanten Ida Felicia Noacks begivenhedsrige fabel Rævhul. Hovedpersonen er en temperamentsfuld orange ræv, der bare hedder Ræv, som er træt af den ensformige hverdag med drengen Dreng, den bor sammen med. Efter et længere mundhuggeri om, hvem af de to der bærer skylden for forholdets deroute vælger den at løbe hjemmefra og opsøge eventyret på egen hånd.

Ida Felicia Noack er uddannet illustrator, og hendes sort-hvide miljøskildringer er både charmerende og udtryksfulde. Kun udvalgte vigtige elementer er farvelagt, som den viltre rævs ildorange pels og den kedelige drengs blege gule krøller. Dialogen veksler mellem henholdsvis hverdagslige sætninger med humor og bandeord og ordsprogslignende visdomsord om livet. Alt i alt en lovende debut, der vidner om, at Ida Felicia Noack er meget fint på vej til at finde sin egen ”stemme” og streg.

88 sider, Fahrenheit

_MG_8093

Luk menu