IB KJELDSMARK

IB KJELDSMARK

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Uforudsigelig satiriker udstiller politikernes og erhvervsfolkenes dårskab i omvendtland.

Den garvede illustrator og serieskaber Ib Kjeldsmark er en dreven leverandør af surrealistiske og visuelt overrumplende illustrationer til Dagbladet Information, men det er især hans ”Mongo Business”-serie for branchebladet Markedsføring, som giver anledningen til Pingpris-nomineringen i kategorien ”Årets journalistiske tegner”.

Ib Kjeldsmarks serie præsenterer os for en virkelighed, hvor buttede mongoler – som i Mongoliet – diskuterer business og politik i ordvekslinger, der vender vrangen ud på tidens buzzwords.

Tag bare tegningen, hvor tre politikere fremlægger deres politiske visioner, den ene mere bizar end det næste. ”Vores parti vil arbejde for en fremtid uden perspektiv eller fremskridt, men kun det absolutte ingenting for borgerne,” lover den ene. ”Du fylder folk med alle mulige garantier,” replicerer den anden, ”Vores parti vil bevare det fælles grundlag, så samfundet bliver på et nulpunkt.” Den tredje sætter trumf på: ”Vi har udelukkende garanteret, at samtlige vores vælgere en dag vil dø, og det står vi ved.”

Ib Kjeldsmarks satire er ikke én-til-én. Det er ikke nogle bestemte politikere, der er målet for stribens egensindige vid, men snarere valgløfter generelt og det politiske system i almindelighed. Det hele på én gang, simpelthen.

Set fra dén vinkel er ”Mongo Business” en af Danmarks mest ambitiøse satireserier netop nu. Uanset hvordan man vender og drejer den, er der tale om en af vores allermest originale.

www.mongobusiness.com

Luk menu