MALIN BILLER: ”I SKOVENS DYBE STILLE RO”

MALIN BILLER: ”I SKOVENS DYBE STILLE RO”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Svenske Malin Biller griber sin barndoms dæmoner ved hornene i den rystende selvbiografiske graphic novel ”I Skovens Dybe Stille Ro”. 

Engang var lille Malin lykkelig. Lykkelig i datid, vel at mærke, for lykken varer ikke ret meget længere, end til bogens første side. Sammen med sin familie flytter hun væk fra den tidlige barndoms idyl og ind i en mørk skov. Der går ikke lang tid før tingene begynder at gå den forkerte vej. Faren begynder at drikke, moren bliver mere og mere fraværende, og værst af alt begynder bogens hovedperson at få natlige besøg af sin fulde farmand. Siden plages den unge pige af alt fra religiøse tvangstanker til spiseforstyrrelser i et forsøg på at håndtere og kontrollere sit liv.

Malin Billers første bog på dansk er både opsigtsvækkende og overbevisende. Den unge piges kamp for at komme ud af skovens dybe stille ro er smukt og skræmmende fortalt.

Stilen i ”I skovens dybe stille ro” er præget af det skitseagtige, umiddelbare og bevidst grove. Tekst og billeder er ikke altid lige lette at tyde, men bogen sitrer og brænder sig ind hos læseren. Malin Biller blander tegningernes barnlighed med groteske udbrud af grimhed, hvilket smukt skaber bro imellem tekst og tegninger.

”I skovens dybe stille ro” er en gribende og rystende historie om en almindelig pige, der skulle så grueligt meget igennem. Og om en verden, der ignorerede hende og hendes problemer. Malin Biller tvinger os til at kigge og forstå.

”I skovens dybe stille ro” er oversat af Pernille Arvedsen.

200 sider, Fahrenheit.

Luk menu