HALFDAN PISKET: ”KAKERLAK”

HALFDAN PISKET: ”KAKERLAK”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Kakerlak fortæller hårdt og rørende om en tyrkisk gæstearbejder på kant med loven, sin fortid og sig selv. Halfdan Piskets personlige beretning om sin egen far har internationalt format.

Andet bind i Halfdan Piskets tegneserietrilogi følger tegnerens far, James, og hans liv som gæstearbejder i 70’erne og 80’ernes Danmark. Han forsøger at lægge fortiden, den ødelagte hjemby og døde kammerater bag sig, men hvirvles ind i håbløse forelskelser og hård kriminalitet. Og imens kæmper han for det, der er værd at slås for: kærlighed, venskab og de børn, han bringer til verden. James Pisket er en desperat mand, der alligevel er stålfast besluttet på at skabe sig et meningsfyldt liv. Han er hverken en helt eller en skurk, men en mand, der hjemsøges af fortidens spøgelser og de døde, der kigger med blege øjne på ham.

Halfdan Piskets helt egen symbolmættede og meget kropslige stil giver tegningerne dybde og slagkraft. De er på samme tid runde og kantede, præcise og udflydende, realistiske og groteske. Og med Kakerlak giver han på overbevisende vis stemme til én, der står udenfor samfundet. Halfdan Pisket slår fast, at han er en af de allermest spændende og løfterige tegneserietegnere herhjemme lige nu.


Halfdan Pisket vandt Pingprisen 2015 for Desertør, der er trilogiens første bind.

*Trilogiens trejde bind Dansker udkom XX. marts 2016 og faldt således uden for Pingprisens skæringsdato for nomineringer i 2016.

136 sider, Fahrenheit

_MG_8115

Luk menu