HALFDAN PISKET: ”DANSKER”

HALFDAN PISKET: ”DANSKER”

Nomineret i kategorien: Bedste danske tegneserie

Tredje og sidste bind i Halfdan Piskets store trilogi hedder meget passende Dansker og lander først som en lussing og siden hen som en smuk omfavnelse.

Vi møder igen den tyrkiske James Pisket, der er i Danmark på et falsk pas. Han er kriminel, hashryger og på ingen måder en del af det samfund, han lever i. Hans søn Halfdan deler sin egen rejse ind i faderen og familiens historie med os som læsere, og vi bliver alle sammen klogere af det.

Pisket bruger billeder som sprog på en aldeles fremragende måde. Symboler som minotauren i sin labyrint, knive, der springer ud af øjne og munde og ikke mindst den sorte sol, der nærmest hænger over James hele tiden, er metaforiske billeder, der bruges som ledemotiver igennem alle tre albums.

Som læseoplevelse er det en overvældende og smuk oplevelse fyldt med smerte, sorg, vold, kærlighed og medmenneskelighed. Halfdan Pisket holder ikke igen i sin fortælling og skåner så absolut ikke faderen og hans handlinger igennem årene. Værket føles hudløst og ærligt. Og med dette tredje bind også aldeles komplet og helstøbt.

156 sider, Fahrenheit

Luk menu