GRANT MORRISON: ”THE MULTIVERSITY”

GRANT MORRISON: ”THE MULTIVERSITY”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Med den skotske forfatter Grant Morrison i spidsen udfordrer The Multiversity superheltefortællingen i en udfordrende, inspirerende og vanvittigt imponerende måde.

DC Comics’ store seriesatsning The Multiversity ligner ikke noget andet. Her mødes en række af de mest spændende superhelteuniverser i en vild blanding. Snarere end et almindeligt fremadskridende eventyr, fungerer værket snarere som et slags omdrejningspunkt for en håndfuld forskellige DC-universer, der bliver vævet og hvirvlet sammen i mødet med en ny, stor fjende. Hver fortælling fra hvert univers er kapitler i et større epos.

The Multiversity er på mange måder en tegneserie om tegneserier. Grant Morrison dekonstruerer på overbevisende maner mange af de superheltemytologier som forlag og filmselskaber profiterer af. Med et tæt og tungt metalag leger The Multiversity ikke bare med tanken om et multivers – den kortlægger det simpelthen. Mammutværket, der samler en stribe hæfter, trækker på fortidens mærkelige sci-fi-serier på en både nørdet og stemningsmættet måde. Og så er det både intellektuelt udfordrende og vanvittigt underholdende fra start til slut.

448 sider, DC Comics

_MG_8125

Luk menu