“Goodnight Punpun, vol 6” af Inio Asano

“Goodnight Punpun, vol 6” af Inio Asano

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Hvis man som læser er villig til at give slip og lade sig føre med af Asanos personlige og vilde tegneseriesprog, bliver man belønnet med en mesterlig og fuldstændigt original tegneserie.

Goodnight Punpun er et værk, det kan være svært at opleve og forholde sig til ved første gennemlæsning. Det er historien om unge Punpun, der bliver svigtet af sine forældre og sine nærmeste og trækker sig ind i sig selv og en ungdomsforelskelse, der kommer til at minde lidt for meget om en besættelse og en usund tvangstanke, efterhånden som han nærmer sig voksenlivet. Der er frygt og angst blandet sammen med de følelser, der burde være søde og barnlige. Det er som om, Punpun kommer skævt ind på det hele, og der er ikke nogen voksne til at give ham et puf i den rigtige retning.

Der er en plasticitet over Punpun, der konstant skifter form og størrelse alt efter, hvor han befinder sig mentalt. Eller hvordan han håber, at verden omkring ham opfatter ham. Urformen er en lille, groft tegnet fugl, der stilistisk er meget langt væk fra de realistiske baggrunde og detaljeret tegnede mennesker omkring ham. Punpun er aldrig helt i sync med verden omkring sig.

456 sider, Viz Media

Luk menu