GLENN AUGUST: "LAVA"

GLENN AUGUST: "LAVA"

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Glenn Augusts debutbog Lava er en foruroligende lille horrorperle, der fører både hovedperson og læser ned i et uhyggeligt vulkandyb.

I Glenn Augusts Lava begiver en ung eventyrer sig ned i mundingen på en vulkan, hvor han finder en grotte. Her går grønhudede menneskevæsener nøgne og forførende omkring. De byder vores hovedperson på spiselig kæmpeorme og fri elskov, men snart tager horrorfortællingen en helt ny drejning.

Glenn Augusts fortælling, som han og forlaget kalder en ”episode”, er nærmest minimalistisk. Det er ikke altid til at vide, hvad der foregår og læseren må nogle gange prøve sig frem – ligesom tegneseriens hovedperson. Og det er lige præcis det mystiske og uklare, der er spændende ved Glenn Augusts løfterige debut.

Stregen i Lava er upoleret, men sikker og de gruopvækkende begivenheder er skildret i en nedtonet elegant farvepalet, der skaber en fin kontrast. Glenn Augusts baggrund som karakteranimator fra Animation Workshop i Viborg giver sig til udtryk i gennemførte karakterdesigns, hvor store hoveder og små kroppe sender tankerne i retning af 8 bit-computergrafik. Billedsiden forener fortællingens letbenede cocktail af sex og body horror med en uskyld, der gør fortællingen til en fascinerende og foruroligende oplevelse.

36 sider, Fahrenheit

Luk menu