G. WILLOW WILSON / ADRIAN ALPHONA: "MS. MARVEL VOL. 1: NO NORMAL"

G. WILLOW WILSON / ADRIAN ALPHONA: "MS. MARVEL VOL. 1: NO NORMAL"

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Den amerikansk-pakistanske teenager Kamala Khan sparker røv som superhelten Ms. Marvel i G. Willow Wilson og Adrian Alphonas No Normal, der er første nummer af seriens nye run.

Der var stort ståhej om Marvels relancering af Ms. Marvel med udgivelsen No Normal. Rygtet, om at den nye Ms. Marvel ville være den muslimske teenager Kamala Khan, skruede gevaldigt op for fordommene og ikke mindst forventningerne i det internationale superheltemiljø.

Kamala Khan er imidlertid slet ikke så fremmed eller eksotisk som man skulle tro, hun er tværtimod en rigtig high school-pige, der elsker Avengers, vil med til de fede fester og har det nederen over ikke at kunne spise bacon. Man forstår, at det virkelig ikke er cool at være den eneste der har pakora med på madpakken. Kamala er en ung kvinde i konflikt med sin baggrund, nysgerrig på fremtiden og i færd med at stable en selvstændig identitet på benene. Med andre ord er den nye Ms. Marvel slet ikke ulig sine superheltekolleger Peter Parker eller Dave Lizewski, hendes pakistanske baggrund eller muslimske tro er kun med til at gøre hende til en stærk og troværdig karakter, som læseren straks kan indleve sig i.
Superskurken i dette første blad er naturligvis en rigtig mean girl, den lede lyshårede Zoe, der får Kamala til at skamme sig over sine særheder. Sådan en skurk kan alle hendes mednørder i læserskaren helt sikkert også hive frem af minderne, og sådan formår Wilson/Alphona at skabe varme og entusiasme for den nye Ms. Marvel.

120 sider, Marvel

Luk menu