”Fucker Hele Tiden Op” af Moa Romanova

Nomineret i kategorien: BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE PÅ DANSK

Svenske Moa Romanova er ikke bange for grimhed, kun for ensomhed

Svenske Moa Romanovas debut Alltid fucka upp blev heldigvis opsnappet af forlaget Cobolt og stilsikkert oversat til dansk af Eva Obelitz Rode. Der er tale om en hudløst ærlig fortælling om at være ung, psykisk sårbar kunstner og gå totalt i hundene.

Historien berør tinder-dating, fattigdom, forældrerelationer og den meget lille forskel på at have en rig mæcen og en sugardaddy. På mange måder er der intet nyt under solen – men Romanovas kombination af ekstremt distanceret ironi og inderlig skrøbelighed bryder igennem alle klichéerne. Den gakkede streg og de pangfarvede detaljer inviterer læseren ind i et ungt liv, der er i fare for at gå helt i stå før det kom i gang.

Romanova forsøger ikke at gøre sin specifikke erfaring universel. I stedet formidler hun det smertelige og usikre ved at gå helt tæt på sine figurer og bruge tegneseriens gentagelser i næsten ulidelig grad. Frygten for at gøre det forkert, tegne grimt, ja, fucke op, er sat i højsædet. Og dermed bliver historien væsentlig for nærmest alle.

184 sider, Cobolt

Luk menu