“Fiesta-magasinet 3” af Mårdøn Smet, Johan F. Krarup, Peter Kielland, m.fl

“Fiesta-magasinet 3” af Mårdøn Smet, Johan F. Krarup, Peter Kielland, m.fl

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Fiesta #3 er en smuk samling af tegneserier, der er gal og til tider næsten ubehagelig læsning.

Fiesta er blevet toneangivende i det danske tegneserielandskab med magasinudgivelser, der både rummer fortsatte føljetoner og smagsprøver fra spirende talenter. Undergrundstendenser i en stilsikker æstetik, der viser både bredden og dybden af det, der lige om lidt bliver toneangivende.

På forsiden af Fiesta-magasinet står der ”Nyd dine tegneserier RÅ!”. Fiesta-magasinets univers er passende nok selv ret råt. Tit er det råt som i grov og barsk – vulgært og totalt uhæmmet. Andre gange er det råt som i råt kød – den ægte vare uden omsvøb. Der bliver skrevet, som var det hele improviseret. Det rå udtryk er en stil, hele Fiesta-folket – som de kalder sig – har stærkt greb om. Magasinet er et miskmask af tegneserier, der springer fra den ene særhed til den næste. Udtrykket er så kakofonisk, at man føler sig overlæsset med indtryk. Fiesta #3 er hård kost, men på den fede måde, der råber på mere.

Fiesta-magasinets tegneserier er sprudlende og energiske. Parolen ”Fiesta in perpetuum” – fest for evigt – lover både uendelig rus og et lurende vanvid. Det er råt for usødet, en sprudlende rus, der mætter uden nogensinde at stille tilfreds: Fiesta giver lyst til mere!

63 sider, Fiesta Forlaget

Luk menu