FABIEN VEHLMANN / KERASCOËT: "BEAUTIFUL DARKNESS"

FABIEN VEHLMANN / KERASCOËT: "BEAUTIFUL DARKNESS"

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Fabien Vehlmann og Kerascoët har skabt en smuk og uhyggelig fortælling om overlevelse og brutalitet i bedste Fluernes Herre-stil. Beautiful Darkness er bare mere ulækker og bizar!

En lille pige ligger død i skoven, og ud af hendes øjne, øre, næse og mund vælter det frem med prinser, dukkebørn og andre søde små væsner, der hører et lillepigeunivers til. Vores heltinde, den gæve Aurora, kæmper bravt for at gøre alle trygge, glade og mætte i den skræmmende nye verden i skovbunden. Men dukkebørnene er ikke så rare, som de ser ud til, tværtimod er de egenrådige og grusomme.

I skovbundens mikrokosmos hersker en selvfølgelig mig-selv-nok-stemning og Aurora, som er en rigtig opbyggelig hovedperson med sunde og sympatiske egenskaber, bliver rundsmadret af ballerinaer og lilleputter. Selv Aurora har dog en grænse for ydmygelserne, og hævnen er som bekendt sukkersød…

De nuttede billeder giver en herligt gysende klamhed til mindeværdige paneler, som for eksempel da en flok dukker flår kødet af en levende mus med fingrene, for derefter at æde den. Beautiful Darkness skaber, med sin fnuglette poetiske og feminine streg og sine sarte pastelfarvetoner, et indbydende og lækkert udtryk. Dette står i grel kontrast til de horrible ting, der foregår, de små nuttede dukker imellem. Det uhyggelige og ækle børneunivers sprudler af energi og kreativitet. Beautiful Darkness er lynhurtigt læst, men fortjener at ligge længe fremme.

96 sider, Drawn & Quarterly

Luk menu