FABIEN VEHLMANN / BRUNO GAZZOTTI: ”ALENE 3: HAJKLANEN”

FABIEN VEHLMANN / BRUNO GAZZOTTI: ”ALENE 3: HAJKLANEN”

Nomineret i kategorien:
Bedste børne/ungdomsegneserie

Hajklanen er tredje bind i Bruno Gazzotti og Fabien Vehlmanns populære Alene-serie. Det er en spændende og medrivende fortælling om venskab og sammenhold.

I selskab med seriens fem venner begiver vi os denne gang på eventyr i den store sørøverforslystelsespark, Skatteøen. Her introduceres vi til miniaturesamfundet, Hajklanen, der udelukkende består af børn og regeres af den noget tyranniske leder, Saul. Men de nyankomne fem er ikke så lette at kontrollere, og især Dodji er tilsyneladende mere rebelsk, end Saul har tænkt sig at tillade. Men oprørstrangen får store konsekvenser. I forlystelsesparkens kæmpe vandtank huserer nemlig en dødsensfarlig hundeædende hvidhaj, som rebeller risikerer at ende deres liv som føde for.

Ligesom de to foregående bind i serien, er Hajklanen en actionfyldt oplevelse, hvor læseren må holde vejret i spænding over, hvordan vores fem helte nu skal klare skærene. Mens tekstforfatter Gazzotti og tegner Vehlmann i de to første bind etablerede det dystopiske fremtidsunivers, hvor alle voksne tilsyneladende er døde, og introducerede os for hver af de fem helte, bevæger bind tre sig endnu længere ind i det foruroligende univers.

De charmerende karakterskildringer, det hæsblæsende tempo og ikke mindst den gribende grundfortælling om fællesskabets betydning er mere end nok til at holde både voksne og børn i et fast greb under læsningen. De 56 sider rummer en rigtig fin blanding af uhygge og underholdning det kulørte og voldsomt charmerende fransk/belgiske stilunivers giver absolut appetit på mere!

Alene 3: Hajklanen er oversat af Julie Rotne

 
56 sider, Carlsen

Luk menu