ETHAN RILLY: "POPE HATS 2"

ETHAN RILLY: "POPE HATS 2"

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Canadiske Ethan Rilly er en underspillet virtuos billedfortæller, der med andet nummer af sin anmelderroste indieserie Pope Hats giver et indfølt portræt af to venner.

Pope Hats 2 følger de to bofæller Frances og Vickie, der begge befinder sig i den forvirrende gråzone mellem ungdommens ubekymrede drømme og voksenlivets tyngende realiteter. Vickies skuespilskarriere udvikler sig mens Frances’ arbejdsliv som advokatsekretær bliver mere og mere fortravlet.

Og det er netop advokatkontoret, der er historiens omdrejningspunkt. Arbejdspladsens uskrevne regler og det ubarmhjertige kontorhierarki bliver fortalt på en måde, der suger læseren helt ind bag skrivebordet.

Ethan Rillys visuelle udtryk har udviklet sig meget siden Pope Hats 1 og virker er langt mere sikkert og realiseret nu. Hans inspiration er tydelig og kommer bl.a. fra amerikanske serieskabere som Adrian Tomine og Chester Brown. Han forener det realistiske med det cartoony i en lækker og meget klar streg der både har plads til seriøsitet og humor.

Ethan Rilly er også en dygtig forfatter. Hans diskret og nærmest antydende fortællestil gør sammen med hans enormt veludviklede sans for dialog, gør Pope Hats 2 til en særlig form for virkelighedsnær realisme, der også rummer et af tegneseriens grundsten: karikaturen. Det hele formidlet med en lethed, der gør Pope Hats 2 til intet mindre end en lille perle.

Pope Hats 2 er oversat af Ole Damgaard

40 sider, Damgaard

Luk menu